Teambuilding door een Belbin training

De Belbin training brengt de STERKTES en zwaktes in beeld van de afzonderlijke teamleden. Daarnaast geeft het inzicht hoe teamleden met elkaar SAMENWERKEN.


Tijdens de trainingsdag worden concrete handreikingen en oefeningen gedaan, om de samenwerking te verbeteren, door te werken met teamrollen

Het werken met teamrollen is een wetenschappelijk, beproefd instrument. 
Teams die zijn samengesteld uit de juiste teamrollen, behoren tot de meest effectieve en productieve teams

Wat leer je op de trainingsdag?

Google Reviews

Voor wie is deze Belbin training?

Voor teams vanaf 3 personen die het verlangen hebben om elkaar beter te leren kennen, om zo op een hoger niveau samen te werken, waarbij ieder tot zijn of haar recht komt. Zowel uitvoerende teams, projectteams, als management, directie en MR kunnen wij trainen in het werken met teamrollen.        

Ook kan de training, of Belbin workshop,  in worden gezet als een scan voor het team, om zicht te krijgen welke teamrollen er zijn en hoe de teams het beste samengesteld kunnen worden (ook met het oog op recruitment)


De Belbin trainer

Belbin trainer Sander van Dijk

Meer weten over Sander, klik hier


Inhoud training werken met teamrollen

We kiezen voor interactieve trainingen, (gebruik van film, flipchart, enz) waar aandacht is voor de afzonderlijke teamrollen. Naast de theorie zijn er ook praktische groeps- en verwerkingsopdrachten.
Belbintrainer Sander van Dijk is breed geschoold en past ook andere modellen toe die de Belbin methode aanvullen, denk bijv. aan 'Piramide van Lencioni', de 'groepsdynamica van Thuckmann' en de 'Transactionele Analyse' als effectief communicatiemodel.   

Doorgaans zijn de trainingen één dag en worden in company gegeven. Ook is het mogelijk om een Belbin Workshop te doen. Deze Workshop beslaat dan één dagdeel.    

Een teamlid kent drie verschillende "rollen": 

 1. Vakinhoudelijke rol (kennis en kunde – je diploma)
 2. Organisatorische rol (verantwoordelijkheid – hiërarchie)
 3. TEAMROL (wijze van samenwerken – je persoonlijkheid)

De Britse Psycholoog Meredith Belbin heeft na jaren wetenschappelijk onderzoek onder vele teams, de ontdekking gedaan dat de samenstelling van de diverse teamrollen binnen een team, het meest bepalend is of een team effectief is en slaagt in haar opdracht.    

Belbin ontdekte in de jaren 80 dat er 9 teamrollen te onderscheiden zijn. Een teamlid heeft meestal 2 tot 3 natuurlijke teamrollen. Daarnaast zo´n 3 rollen die een teamlid met bewuste inzet kan vervullen en tot slot de overgebleven vermijdbare teamrollen die de medewerker echt moet vermijden.  

Welke teamrollen heeft Belbin ontdekt? Dat zijn er in totaal 9. 


REVIEW BELBIN TRAINING:
De Belbin teamtraining van Abundant Life, heeft ons team van 25 leerkrachten bruikbare inzichten gegeven.

De dag zelf werd met veel enthousiasme en doorleefde kennis gegeven door trainer Sander van Dijk. 
Maar ook nu, ná de trainingsdag, kunnen wij verder door blijven bouwen door de teamrollen van Belbin in te zetten.

Deze training is de investering zeker waard voor elke organisatie!  


- Referentie: Directeur Els Bos, Plechelmusschool Hengelo 


Hieronder een samenvatting van de teamrollen:  

Het Belbin rapport - onmisbaar voor de training 

Waarom een Belbintraining bij Abundant Life?

 • Persoonlijke aandacht

  We zijn oprecht geïnteresseerd in jouw trainingsvraag en willen het beste eruit halen. Vooraf nemen we de tijd en inventariseren je wensen en wordt het aanbod concreet gemaakt in een uitgebreide offerte. 

 • Ervaring en kwaliteit

  De trainers zijn goed opgeleid en hebben mooie certificaten en kennis van modellen. Maar net zo belangrijk is ook de ervaring van de werkvloer. Belbintrainer Sander van Dijk is 15 jaar therapeut en operationeel manager geweest van een zorginstelling, waar hij sinds 2004 al werkte met de teamrollen. Daarnaast is hij 17 jaar voorzitter geweest van een nonprofit stichting met ruim 100 vrijwilligers. 
  Lees meer over de ervaringen van anderen over Abundant Life.
 • Tarieven

  We weten wat onze concullega's vragen. Wij proberen de overhead laag te houden en bieden zeer scherpe prijzen. Vergelijk en oordeel zelf! Sowieso zijn we altijd helder over de tarieven, plaatsen deze op de site en gebruiken geen kleine lettertjes. 
 • En als laatste:


Belbin Work

Meer info over een Belbin training?

Wil je meer weten over een Belbin training of workshop? Of misschien wil je onze kennis van teambuilding middels de Belbin methode wel inzetten, in het samenstellen van bijv. een projectteam. We komen ook graag langs voor een personal of self assessment! Het werken met teamrollen is doelmatig en effectief! 

Stel hieronder je vraag en we maken ons aanbod graag concreet, door je vrijblijvend een offerte op te sturen.  Bestel hier ook onze info brochure voor een helder overzicht van ons aanbod.

Deze brochure bevat ook een vereenvoudigde DISC-test, die een leuke indruk geeft over jouw unieke gedragsprofiel. De brochure wordt gratis opgestuurd.

Bestel de brochure via ons contactformulier. 


Scholen, MR-raden, (internationale) bedrijven, stichtingen, zorginstellingen, bouwbedrijven, ministeries en plaatselijke gemeentes.
Vele organisaties hebben een Belbin training of andere teamtraining bij ons gehad. Zie een overzicht van onze referenties

Belbin Teamrollen training