Belbin training

Onze Belbin training brengt de sterktes in beeld van de afzonderlijke teamleden en welke bijdrage zij leveren in het teamproces. Daarnaast geeft deze methode inzicht hoe teamleden met elkaar samenwerken.  

Tijdens de trainingsdag worden concrete handreikingen en oefeningen gedaan, om de samenwerking te verbeteren, door te werken met teamrollen. Een persoonlijk gevalideerd (360 graden feedback) Belbin rapport is hiervoor een belangrijke basis. Daarnaast krijgt het team een Belbin teamrapport

Het werken met teamrollen is een wetenschappelijk beproefd instrument. 
Teams die zijn samengesteld uit de juiste teamrollen, behoren tot de meest effectieve en productieve teams


Wij geven Belbintrainingen aan diverse organisaties:

Belbin teamtraining

Fotobijschrift: Onze Belbin teamtrainingen zijn interactief met spelelementen en groepsopdrachten


Wat leer je tijdens de Belbin trainingsdag?

Google Reviews

Voor wie is deze Belbin Workshop?

Voor teams vanaf 3 personen die het verlangen hebben om elkaar beter te leren kennen, om zo op een hoger niveau samen te werken, waarbij ieder tot zijn of haar recht komt. Zowel uitvoerende teams, projectteams, als management, directie en MR kunnen wij trainen in het werken met teamrollen.        

Ook kan de training, of Belbin workshop,  in worden gezet als een scan voor het team, om zicht te krijgen welke teamrollen er zijn en hoe de teams het beste samengesteld kunnen worden (ook met het oog op recruitment) 


De Belbin trainer

"Sander van Dijk is een ervaren en veelgevraagde trainer voor de organisatie Belbin Nederland.

Jaarlijks neemt hij met Abundant Life honderden Belbin assessments af en geeft hij met enthousiasme diverse teamtrainingen, binnen een breed scala aan bedrijven. Samen met Sander geef ik de 'beter feedback geven vanuit de Belbinteamrollen training'

Sander heeft destijds na de Belbin accreditatie bij mij de Master opleiding afgerond.
Ik kan hem als coach- en Belbintrainer van harte aanbevelen!"

Drs. Rob Groen, grondlegger Belbin in Nederland


Inhoud training werken met teamrollen

We kiezen voor interactieve trainingen, (gebruik van film, flipchart, teamrolkaartjes, enz) waar aandacht is voor de afzonderlijke teamrollen. Naast de theorie zijn er ook praktische groeps- en verwerkingsopdrachten.
Belbintrainer Sander van Dijk is breed geschoold en past ook andere modellen toe die de Belbin methode aanvullen, denk bijv. aan 'Piramide van Lencioni', de 'groepsdynamica van Tuckman' en de 'Transactionele Analyse' als effectief communicatiemodel. 

Wij geven Belbintrainingen voor een halve dag en een hele dag. Een Workshop beslaat ook één dagdeel.   

Engelstalige Belbin Workshop

Ook is het mogelijk om een Engelstalige Belbintraining te ontvangen. Verschillende internationale teams mochten wij al trainen. We hebben hier ook Engelse trainingsmaterialen voor. Uiteraard wordt ook het Belbin rapport verstrekt in het Engels.        

Belbin rollen training

Fotobijschrift: Naast theorie en het aan de slag gaan met de Belbin rollen, zetten we ook geregeld in het kader van een stukje teambuilding, korte energieke spelvormen in.

Een teamlid kent drie verschillende "rollen": 

 1. Vakinhoudelijke rol (kennis en kunde – je diploma)
 2. Organisatorische rol (verantwoordelijkheid – hiërarchie)
 3. TEAMROL (wijze van samenwerken – je persoonlijkheid)

De Britse Psycholoog Meredith Belbin heeft na jaren wetenschappelijk onderzoek onder vele teams, de ontdekking gedaan dat de samenstelling van de diverse teamrollen binnen een team, het meest bepalend is of een team effectief is en slaagt in haar opdracht.    

Belbin ontdekte in de jaren 80 dat er 9 teamrollen te onderscheiden zijn. Een teamlid heeft meestal 2 tot 3 natuurlijke teamrollen. Daarnaast zo´n 3 rollen die een teamlid met bewuste inzet kan vervullen en tot slot de overgebleven vermijdbare teamrollen die de medewerker echt moet vermijden.  

Welke teamrollen heeft Belbin ontdekt? Dat zijn er in totaal 9. Lees onder de review welke dat zijn. 


REVIEW BELBIN TRAINING:
De Belbin teamtraining van Abundant Life, heeft ons team van 25 leerkrachten bruikbare inzichten gegeven.

De dag zelf werd met veel enthousiasme en doorleefde kennis gegeven door trainer Sander van Dijk. 
Maar ook nu, ná de trainingsdag, kunnen wij verder door blijven bouwen door de teamrollen van Belbin in te zetten.

Deze training is de investering zeker waard voor elke organisatie!   


- Referentie: Directeur Els Bos, Plechelmusschool Hengelo 


Hieronder een samenvatting van de teamrollen:  

Het Belbin rapport - onmisbaar voor de training 

Waarom een Belbintraining bij Abundant Life?

 • Persoonlijke aandacht

  We zijn oprecht geïnteresseerd in jouw trainingsvraag en willen het beste eruit halen. Vooraf nemen we de tijd en inventariseren je wensen en wordt het aanbod concreet gemaakt in een uitgebreide offerte. 

 • Ervaring en kwaliteit

  De trainers zijn opgeleid en geaccrediteerd door Belbin Nederland. Maar hebben ook certificaten en kennis van andere bruikbare modellen. Maar net zo belangrijk is ook de ervaring van de werkvloer. Belbintrainer en eigenaar van Abundant Life, Sander van Dijk, is 15 jaar therapeut en operationeel manager geweest van een zorginstelling, waar hij sinds 2004 al werkte met de teamrollen. Daarnaast is hij 17 jaar voorzitter geweest van een nonprofit stichting met ruim 100 vrijwilligers. 
  Lees meer over de ervaringen van anderen over Abundant Life.
 • Tarieven

  We weten wat onze concullega's vragen. Wij proberen de overhead laag te houden en bieden realistische prijzen. Vergelijk en oordeel zelf! Sowieso zijn we altijd helder over de tarieven, plaatsen deze op de site en gebruiken geen kleine lettertjes. 
 • En als laatste:


Belbin Workshop

Meer info over een Belbin training?

Wil je meer weten over een Belbin training of workshop? Of misschien wil je onze kennis van teambuilding middels de Belbin methode wel inzetten voor het samenstellen van bijv. een projectteam? We komen ook graag langs voor een personal- of self assessment! Het werken met teamrollen is doelmatig en effectief! Een internationaal team? De Belbin training of workshop bieden we ook in het Engels aan! 

Stel hieronder je vraag en we maken ons aanbod graag concreet, door je vrijblijvend een offerte op te sturen.  


Belbin Teamrollen training