Trainer en coach Sander van Dijk 

Sander van Dijk is eigenaar van Abundant Life en een gepassioneerde teamtrainer die teams en individuen verder wil helpen in communicatie, samenwerking, leiderschap en het worden van 'de beste versie van jezelf'.
Respect voor de eigenheid van zowel de organisatie als het individu staat hierin centraal.  
Samen met een team van (co) trainers en ondersteuners wordt Abundant Life vorm gegeven. 

Therapeut, Manager en Non profit   

Sander weet wat het vormen van teams en werken met mensen inhoudt. De roots van hem liggen in de zorgwereld, waar hij jarenlang contextueel (relatie) therapeut was. Daarna werd er de overstap gemaakt naar operationeel manager waar hij 40 medewerkers aanstuurde. Vervolgens is Sander nog een aantal jaren relatiemanager geweest bij een Herstellingsoord.
In de overige tijd stichtte Sander met een team 2 non-profit stichtingen op, die gericht waren op jongerenwerk waar hij met zijn vrouw als uitvoerend bestuurder (voorzitter) 17 jaar leiding aan gaf. 

DISC-Specialist Sander van Dijk

Belbin-, MBTI- en DISC trainer

Na 18 jaar werkervaring opgedaan te hebben als therapeut en manager, maakte Sander de volledig de overstap naar de coach- en trainingswereld. 

Teamtrainer

 • BELBIN TEAMROLLEN TRAINER
  De specialiteit van Sander ligt in de Belbin-Teamrollen waar hij geregeld Belbin trainingen in geeft.
  Sander is gecertificeerd Belbin trainer voor Belbin Nederland en voortgezet opgeleid tot "Belbin Master" door psycholoog drs. Rob Groen. Groen heeft Belbin in de jaren 80 succesvol uit Engeland naar Nederland gebracht. 
 • DISC PERSOLOG PERSOONLIJKHEIDSMODEL
  Sander is een ervaren DISC trainer voor het DISC Persoonlijkheidsmodel (hier valt ook de DISC sales training onder).
  Hij is opgeleid en gecertificeerd door Persolog, een internationaal trainersinstituut, waar hij jaarlijks intervisie, cursussen en trainingsdagen (en avonden) bij afneemt.
 • MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR (MBTI)
  Het MBTI model gaat tijdens een MBTI training de diepte in op het gebied van de psychologische voorkeuren. Sander, met zijn psychologische en therapeutische achtergrond, werkt graag met dit veelzijdige model van de 16 persoonlijkheidstypes. Hij is gecertificeerd voor Step I, Step II en Teamontwikkeling bij de internationale opleidingsorganisatie: 'The Myers Briggs Company' 
 • OVERIGE TEAMTRAININGEN
  Andere teamtrainingen richten zich met name op communicatietrainingen waar onder andere gewerkt wordt vanuit de Transactionele Analyse (101-gecertificeerd), Feedback trainingen, Zes Denkhoeden (voor oa. effectief brainstormen en 'lateraal denken').
  Maar ook wordt er in de teamtrainingen ingezet op het ontdekken van de kernkwaliteiten aan de hand van het Kernkwadrant van Ofman. Sander is opgeleid en geaccrediteerd voor het geven van Kernkwadrant trainingen door de bedenker van het Kernkwadrant zelf, Daniel Ofman.  

Fotobijschrift: Sander traint niet alleen zelf, maar doet geregeld kan een beroep op andere trainers bij bijv. grotere groepen. Hierboven traint Belbin en DISC trainer Mirjam Suijdendorp een overheidsorganisatie.


Coaching

 • LEIDERSCHAPSCOACH
  Sander is vanwege zijn jarenlange management ervaring en het leiden van 2 stichtingen gepassioneerd om leiders te coachen in hun leiderschap. Hierin put hij zelf vanuit zijn eigen ervaring, maar ook wordt hij geïnspireerd door het gedachtegoed van onder meer Steven CoveyKen Blanchard, John Maxwell en vele anderen die hun sporen op dit gebied verdiend hebben.    
 • STRESS COACH
  Omdat velen vandaag de dag te maken hebben met de negatieve gevolgen van stress en dit helaas ook veel effect heeft op het uitvallen van medewerkers in organisaties, biedt Abundant Life stress coaching aan. Sander is gecertificeerd als Stress coach waar hij het Persolog Stress Management model voor gebruikt. Het inzetten van deze tool helpt uitval en burnout te voorkomen, door grip te krijgen op stress. Lees hier meer over, onder stress verminderen.

Tot slot: Sander is ook de ontwikkelaar en bedenker van het spel: Identity Card Game. Een creatief spel welke ingezet wordt voor teambuilding.  

Lees hier wat mensen van Sander vinden, bekijk het Linked-In profiel of lees de Google reviews

Privé: 
Sander is getrouwd met Corina en vader van 2 mooie kinderen. Enthousiast squasher, drinkt liever wijn dan bier, christen, fan van Italië, maar eet liever goede sushi dan pizza. 
Vanuit het DISC-profiel bekeken een D/I profiel en vanuit de Belbinteamrollen een Vormer en Brononderzoeker en vanuit MBTI een ENTP

Sander en Corina zijn met hun organisatie Abundant Life, ambassadeur van de ontwikkelingsorganisatie Christ's Hope International. Hier kan je daar meer over lezen.  

Sander en Corina bij de banner van Christ's Hope, waar zij met Abundant Life ambassadeur van zijn.