DISC Training

Een DISC training helpt jou om jezelf te leren kennen en de ander beter te begrijpen. DISC is een begrijpelijk en praktisch model voor optimale samenwerking, effectieve communicatie en sales.  We bieden deze trainingen zowel als dagdeel en volledige dag aan. 
Deze DISC-training, vaak bekend als kleurentraining, onthult het voorkeursgedrag van deelnemers door middel van het DISC-profiel. We maken gebruik van gevalideerde DISC-profielen om nauwkeurige resultaten te garanderen. Voorafgaand aan de training vullen deelnemers online een vragenlijst in, op basis waarvan hun persoonlijke DISC-profiel wordt opgesteld. Het is ook mogelijk om een teamprofiel op te stellen.

Het DISC-profiel vormt een belangrijke basis voor zelfinzicht en bevordert groei in communicatie, samenwerking en leiderschap.

Hieronder meer informatie over de DISC teamtraining en de DISC workshops- en teambuilding die wij met enthousiasme aanbieden. (Engelstalig is ook bij ons mogelijk)


DISC Kwadrant:

DISC training

Wij geven DISC trainingen aan diverse organisaties:


FAQ DISC training

Hieronder een korte FAQ. Staat je vraag er niet bij? Mail ons of vul het contactformulier in.

Waar kan ik vrijblijvend jullie DISC offerte aanvragen?

Scroll meteen naar beneden, onderaan de pagina. Daar vind je het contactformulier. Binnen 24 uur ontvang je de offerte.

Wat is de DISC methode?

DISC is een praktisch en begrijpelijk model wat voorkeursgedrag in beeld brengt. DISC staat voor: D-Dominant, I-Invloed, S-Stabiel, C-Conscientieus. Middels een gevalideerd DISC profiel ontdek je jouw gedragsstijl. DISC is makkelijk te begrijpen en effectief voor zelfkennis, samenwerking, communicatie, sales en leiderschap.

Waar staan de DISC kleuren voor?

DISC werkt met vier kleuren.
- Het vurige rood, staat voor Daadkracht en Dominantie.
- Het zonnige geel, staat voor Interactief en Inspireren.
- Het rustgevende groen, staat voor Stabiliteit en Support
- Het heldere blauw, staat voor Conscientieus en Correct 

De kleuren staan voor voorkeursgedrag. Mensen 'zijn' niet een kleur maar laten hun gedrag wel kleuren door een bepaalde stijl.

Wat zijn de kosten van een DISC training?

De investering is afhankelijk van de grote van de groep. Daarnaast of de training een dagdeel of hele dag is. Tot slot weegt in de kosten ook mee welk DISC profiel er gekozen wordt.
Abundant Life gaat voor hoge kwaliteit, maar niet voor de hoogste prijs.
Wij willen staan voor realistische prijzen. Vergelijk met andere DISC aanbieders en oordeel zelf wat betreft de kosten.

Voor welke doelgroepen bidden jullie een DISC training aan?

DISC is een instrument wat zeer breed inzet baar is. 
Wij bieden trainingen aan zeer uiteenlopende organisaties en bedrijven. Denk aan onderwijs, zorg, bedrijfsleven, overheidsdiensten, industrie en non-profit organisaties. 
Uiteraard sluiten onze trainingen aan bij de doelgroep en stemmen we vooraf het programma af op de wensen van de opdrachtgever.


Onze Google Reviews

We geven wekelijks DISC trainingen aan tal van bedrijven. Check de Google Reviews op onze bedrijvenpagina.


Tevreden klanten

Wij hechten veel waarde aan een goede afstemming met de klant voorafgaand aan de DISC training. Samen bepalen we wat de organisatie met de DISC training wil bereiken, waardoor we een op maat gemaakt programma kunnen aanbieden. Ligt de nadruk op zelfkennis, samenwerking, of een combinatie van beide? En qua trainingsstijl: moet het interactief zijn met teamopdrachten en spellen (DISC teambuilding), of meer op een traditionele cursus gebaseerd? (DISC cursus)

Indien gewenst, evalueren we de training achteraf nog samen en kijken we naar ontwikkelingsmogelijkheden.  

Wij bieden de DISC workshop en -trainingen aan voor zowel praktisch geschoolde medewerkers en uitvoerende (project)teams als voor directie en management. Waarbij we bij MT's vaak een extra focus hebben op leiderschap en DISC. 

DISC-trainingen kunnen variëren van een dagdeel (halve dag) tot een hele dag of zelfs meerdere dagen. Daarnaast is een volledige DISC-training in het Engels, inclusief Engelse profielen, bij ons mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Wat wordt er bereikt met een DISC training?

DISC Workshop Kleuren

DISC trainers


Aanbod DISC trainingen en workshops:

1. DISC teamtraining

Wij bieden DISC teamtrainingen aan voor teams uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg, non-profit instellingen, overheidswezen en industrie. DISC trainingen zijn al mogelijk vanaf 3 deelnemers. Doorgaans variëren de meeste teams tussen de 6 en 25 deelnemers. Trainingen worden zowel Nederlands als Engelstalig gegeven. We bieden trainingen aan voor een dagdeel (ochtend, middag of avond) en voor een hele dag. Ook geven wij follow-up training aan voor verdere verdieping.  

Training met DISC profiel

Trainingen worden altijd gegeven met een persoonlijk DISC profiel. Een aantal weken voorafgaand aan de training, ontvangen de deelnemers een online vragenformulier die ingevuld moet worden. Aan de hand van dit vragenformulier wordt een DISC analyse toegepast. Hieruit volgt vervolgens een gevalideerd DISC profiel. Onze profielen worden altijd zowel digitaal als ingebonden op print aan de deelnemers verstrekt. 

We bieden 3 verschillende DISC profielen aan:

 • Persolog Quick Scan Gedrag (een eenvoudig basis rapport) 
 • Persolog Mastery Report (uitgebreid gevalideerd rapport, DISC rapport is goed toepasbaar en kan geleverd worden met teamprofiel) 
 • MapsTell Personalmap (creatief rapport, een 'routebeschrijving'  met een A3 landkaart van gedrag)

We adviseren graag welk DISC rapport het beste past in de context van de organisatie en training.

DISC profiel

Persolog Rapport, Gevalideerd profiel. Verslag is uitgebreid en toepasbaar.  

MapsTell landkaart

MapsTell landkaart, onderdeel van de Personalmap. Een creatief rapport opgebouwd vanuit en persoonlijke routeomschrijving en landkaart.  

Opzet DISC training

Zoals eerder verwoord, spreken we een training altijd vooraf door. We bepalen samen het doel van de training: Is het gericht op persoonlijke ontwikkeling van de afzonderlijke teamleden? Of komt er juist nadruk te leggen op samenwerken en communicatie?
En wat is de doelgroep: Zijn het uitvoerende teams? Zijn het salesmanagers? Of gaat het om leidinggevenden?
Vragen die van belang zijn om de DISC training hierop aan te laten sluiten.  

En als het gaat om de vorm: Moet de nadruk liggen op kennisoverdracht en is het meer cursusstijl?
Of gaan we meer voor de DISC teambuilding, een interactieve training met teamopdrachten. Deze vorm van training wordt doorgaans het meest gevraagd. We maken dan ook veel gebruik van interactieve (spel) elementen en laten de deelnemers met elkaar over hun profiel in gesprek gaan. Zo zetten we vaak na een stuk theorie de 'Wereld van Verschil' gedragslandkaart in van MapsTell en laten we de deelnemers met elkaar ook echt DISC ervaren, door vanuit een actieve houding met elkaar de verschillende gedragsstijlen te beleven en het gesprek aan te gaan. 

Wereld van Verschil
DISC MapsTell

De bovenstaande vloermat, is een landkaart, gemaakt door een cartograaf die alle steden, bergen, rivieren, meren, wegen, enz. namen heeft gegeven die corresponderen met gedragingen die horen bij het Daadkrachtige-, Invloedrijke-, Stabiele- en Conscientieuze Rijk. Tijdens onze DISC trainingen zetten wij vaak deze interactieve werkvorm van MapsTell in. 

Inhoud van een DISC trainingsdag

Als we gaan voor een interactieve DISC training in teambuildingstijl waar verschillende elementen naar voren komen, moet je denken aan de volgende opzet:

Bovenstaand is een voorbeeld van een DISC teamtraining in teambuildingstijl. Bij een dagdeeltraining komen de belangrijkste elementen naar voren. Bij een volledige dag is er uiteraard meer tijd voor verwerking van theorie en om samen in gesprek te gaan. 


2. DISC Workshop

Een DISC workshop is bij ons korter dan een dagdeel. Vaak zetten we hiervoor een eenvoudig profiel of DISC test in en maken de deelnemers kennis met het de betekenis van de DISC kleuren
DISC workshops worden soms voor een grote groep gegeven (soms wel 50 mensen) of als onderdeel van een teamuitje. 
Ook zijn er organisaties die zo'n workshop inzetten tijdens bijvoorbeeld een kennislunch. 

Sander van Dijk en Mirjam Suijdendorp zijn beide energieke spreker die met humor en praktische (tastbare) voorbeelden goed een team kan 'entertrainen' tijdens zo'n DISC Workshop.   

DISC Workshop

Fotobijschrift: Een korte interactieve workshop over DISC, tijdens een uitgebreide lunch.
Een DISC training die hier later op voortborduurt kan het vervolg zijn. 

Bij een Workshop wordt vaak een eenvoudige DISC test gebruikt die ter plekke met de hand wordt ingevuld. Een Workshop kan gezien worden als een leuke, eerste kennismaking met DISC. Bij een training met diepere inhoud met een gevalideerd profiel kan beter gekozen worden voor een DISC training. 


3. Motivational Speaker; lezing over DISC

Een inspiratiesessie voor een grote zaal over DISC? Wij bieden DISC seminars of lezingen graag aan.
Tijdens de lezing zullen de grondbeginselen van DISC worden uitgelegd en zal er interactie zijn met de zaal.
Er wordt gebruik gemaakt van flip-over en/of multimedia. 
Abundant Life biedt deze sessies ook aan voor internationaal publiek (Engelstalige lezing).
Met humor, praktijkvoorbeelden en multimedia weten we het publiek zeker te boeien.


4. DISC Sales training

DISC is een zeer effectieve methode om in te zetten voor een werkende verkoopstrategie. 
In het verlengde van deze training ligt 'DISC voor receptionisten, klantenservice, helpdesk, enz.'
Bij een DISC sales training kijken we eerst naar het persoonlijke DISC profiel, leren we hoe 'gedragskleuren' bij de ander te lezen en welk vorm van communicatie het beste bij de klant aansluit. Het is mogelijk om hier ook een acteur voor in te zetten.   

Bekijk hier de uitgebreide pagina die alles vertelt over 'Betere sales met DISC'.


5. DISC Identity Card Game 

Liever meer in spelvorm bezig zijn met DISC? En dit inzetten als onderdeel van een teamuitje of teambuilding?
Er is door Abundant Life een speciaal spel ontwikkeld, wat hiervoor geschikt is. Niet in de bekende DISC kleuren rood, zwart, blauw en geel. Maar in zwart en rood, met de iconen van een kaartspel. Alle informatie, kan je hier lezen op een aparte website. 


Identity Card Game kan ook ingezet worden als onderdeel van een DISC teamtraining. Iets wat we vaak doen. 

DISC spel

Het spelen van Identity Card Game


6. DISC teamtraining in combinatie met.... 

Sommige teams hebben al de nodige ervaring met DISC. Die ervaring kan opgedaan zijn bij een eerdere training bij Abundant Life, maar ook jaren terug door een andere aanbieder. 
Een follow-up training kan ook interessant zijn in combinatie met een ander 'model'.

Zo bieden we de volgende trainingen aan:

 • DISC en Kernkwadrant:
  Kijk vanuit jouw profiel naar je Kernkwaliteiten. Ontdek tevens ook je Valkuilen, Uitdagingen en Allergieën. Ga vervolgens samen als team hierover in gesprek. Je zult ontdekken dat jouw Allergie, vaak een DISC kleur raakt, waar jij laag op scoort in je profiel. En die Allergie zou zomaar eens naar voren kunnen komen bij die collega die een andere DISC kleur heeft dan jou. Samen nadenken over Kernkwaliteiten en hoe deze efficiënt in te zetten is de doelstelling van deze training. Uiteraard wordt er tijdens deze training theoretische uitleg gegeven over het Kernkwadrant van Ofman. Een model waar wij ook voor gecertificeerd zijn door Daniël Ofman zelf. 
 • DISC en Timemanagement: 
  Jouw voorkeursgedrag die zichtbaar wordt door een DISC assessment, geeft ook meteen richting hoe jij waarschijnlijk omgaat met 'tijd en planning'. We hebben een specifieke training voor DISC en Timemanagement. We staan stil bij de krachten en valkuilen van je gedrag en geven concrete inzichten hoe je het meest effectief om kan gaan met tijd, prioriteit en planning. We gebruiken hiervoor diverse inzichten die jou helpen om je tijd te managen.
 • DISC en Leiderschap:
  Jouw DISC profiel laat zien wat voor type leider je bent. Hoe ga je om met mensen, hoe geef je sturing en invloed? Elke leider is anders. Elke leider toont ander (voorbeeld)gedrag. Tijdens deze training staat we stil bij jouw wijze van leidinggeven, in relatie tot jouw DISC profiel. Een uitstekende follow-up training voor bijvoorbeeld een MT/staf/directie waar ook het gedachtegoed van de 16 persoonlijkheden van de MBTI aangekoppeld kan worden voor nog meer diepgang.  

De DISC trainers bij Abundant Life hebben de nodige expertise om bovenstaande trainingen aan te bieden en zijn hier ook voor geaccrediteerd. 

DISC teamtraining

Naast diverse interactieve elementen in onze trainingen, zijn er ook altijd momenten waar deelnemers even zelf aan de slag gaan. 


7. Online DISC training / coaching

Naast het bovenstaande aanbod van DISC-trainingen of -workshops op locatie, bieden wij ook de DISC training online aan. Het uitgangspunt van Abundant Life is wel, dat daar waar de "kleurentraining" offline gegeven kan worden, dit onze voorkeur heeft! 
1 op 1 coaching met DISC hebben wij online ook goede ervaringen mee.    


DISC Training in het Engels

DISC trainingen of DISC Workshops kunnen wij ook in het Engels aanbieden. Deze Engelstalige teamtrainingen worden steeds vaker gegeven door de toename van statushouders, kennis- en arbeidsmigranten op de Nederlandse arbeidsmarkt.
Onze gecertificeerde trainer, Mirjam, heeft zelf in Engeland gewoond en geeft elk jaar vele Engelstalige DISC trainingen. We maken daarin ook gebruik van Engelstalige profielen en ook de Gedragsvloermat van MapsTell is geheel in het Engels voorhanden.  


Waarom een DISC training bij Abundant Life?

DISC training investering

Over de DISC training kosten zijn wij open over, zonder kleine lettertjes. Je kan ze vinden onder onze tarieven.


Meer info over een DISC training?

Wil je meer weten of heb je interesse in een DISC training, workshop of teambuilding? Voor een hele dag of een dagdeel?
We komen graag met jou in contact!  

Stel hieronder je vraag en wij maken ons aanbod graag concreet door je vrijblijvend een uitgebreide offerte toe te sturen.
Hierin vind je het optionele programma en een overzicht van de investeringen en kosten..